Учасники Програми Добре Врядування Заснували Проєктний Офіс При Львівській Облдержадміністрації

Саме тому створення Проєктного офісу – це нова можливість сконцентрувати ресурси, які в нас є, та розвивати ті ідеї, які матимуть найвищий коефіцієнт корисної дії», – вважаєСтепан Куйбіда, т.в.о. Директора Департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації. Принципи доброго демократичного врядування сприяють реалізації європейського вибору України та потребують комплексного й системного впровадження, зокрема через реалізацію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства. Сторони обговорили реалізацію Дорожньої карти з доброго демократичного врядування в Україні в частині місцевого самоврядування, яка була розроблена за підсумками Діалогу високого рівня України у штаб-квартирі Ради Європи в листопаді 2022 року. Вона визначає ключові завдання з децентралізаційної реформи щодо змін у системі публічного управління на місцях. «Оскільки в Україні наближаються місцеві вибори, важливо інформувати громадськість про необхідність рівного представництва та гендерної рівності серед посадовців.

новини місцевого врядування та політики

Хоча деякі спроби формування агломераційних стратегій робились і раніше, але … ДІАМ створено у грудні 2020 року постановою Кабінету Міністрів України №1340. Звіт депутатів Львівської обласної ради від фракції Народного Руху України Пресклуб, проспект Шевченка, eleven, 2-й поверх. Держава-агресор принесла в Україну війну та позбавила рідного дому багатьох українців.

Поширення культури діалогу, як складова місії Аспен Інституту Київ, набуває особливого значення при організації місцевого врядування”, – наголосилаОлена Фоміна, менеджерка Програми “Добре врядування”. «Створення Проєктного офісу є дуже своєчасним в контексті закріплення нового адміністративно-територіального устрою, оскільки реалізація повноважень, яких остаточно набудуть усі територіальні громади, вимагає відповідальності, фаховості та ініціативності представників влади. Наразі ми вже отримали запит щодо проведення навчальних семінарів щодо ефективного управління комунальним майном громад. Надалі Проєктний офіс працюватиме як платформа для постійної комунікації громад Львівської області з заінтересованими сторонами, представниками донорських організацій та підприємців для фінансового і експертного підсилення ініціатив, а також формування єдиного та незалежного середовища професіоналів із різних галузей», – зазначивТарас Хавунка. Координацію роботи щодо виконання даного рішення покласти на керуючу справами (секретаря) виконавчого комітету міської ради Гунько Т., контроль – на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення міста, екології, охорони навколишнього середовища та санітарного стану міста (голова комісії – Розенберг І.). Центр експертизи та реформування місцевого самоврядування РЄ разом із ВГО «Клуб мерів», Центром досліджень питань регіонального і місцевого розвитку та сприяння адміністративній реформі на базі п’яти пілотних громад реалізував проєкт «Моделювання та механізм розвитку громадської етики на місцевому рівні».

«Залучення більшої кількості жінок до участі в місцевій політиці зробить місцеву владу не лише більш репрезентативною, а й більш чутливою до потреб усієї громади, дозволить ухвалювати кращі рішення, і зрештою покращити якість місцевого врядування», – зазначив пан Фредрік Артур. “Проте ОМС при ухваленні обґрунтованих рішень мають спиратися саме на відкриті дані”, – зазначає голова IT-офісу у виконкомі Львівської міської ради Олена Гунько. “Створені державою електронні сервіси не можуть охопити всі відкриті дані. Проте при наявності повного доступу до них виникне багато стартапів, які надаватимуть послуги на основі відкритих даних”, – вважає Мільман. Принцип компетентності та спроможності забезпечується просвітницькими заходами та соціальною рекламою з питань розвитку громадянського суспільства, проведенням наукових досліджень, публікацій, комунікаційних заходів у сфері розвитку громадянського суспільства і міжсекторальної співпраці.

З Чим Цьогоріч Виступатимемо На Форумі Громадянського Суспільства?

Прийняттю Стратегії гендерної рівності передувала комплексна оцінка спроможності реалізації державної гендерної політики та недискримінації. Результати показали, що досягнення гендерної рівності, на думку працівників та працівниць міністерства, є важливим як для розвитку держави, так і для діяльності Мінрегіону. Постановою Кабінету Міністрів зараз розробляється Державна стратегія забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року. Міністерство соціальної політики України розпочало розроблення плану дій її реалізації на період до 2024 року. У 2019 році Житомиру та Маріуполю вдалося залучити від міжнародних фінансових інституцій 10 млн євро та 12 млн євро кредиту відповідно на розвиток комунального транспорту.

Верховна Рада України

Матеріали з плашкою СПЕЦПРОЄКТ та ЗА ПІДТРИМКИ також є рекламними, проте редакція бере участь у підготовці цього контенту і поділяє думки, висловлені у цих матеріалах. Кількість онлайн-покупок за понад рік від початку війни зросла, але платоспроможність людей впала. Як змінився попит на літій в останні роки та що необхідно Україні, щоб почати видобуток цього металу. Павло Козирєв запропонував запровадити автоматичну публікацію даних, які мають бути відкритими згідно із законодавством. “Зазвичай оцифровані реєстри – це просто Word чи Exel файли у форматі PDF”, – каже експерт, додавши, що наявні державні інформаційні системи застарілі та мають низький рівень безпеки. “Чим більше даних людина зможе отримати онлайн, тим менше буде навантаження на органи влади у вигляді письмових звернень”, – пояснює вона.

Для впровадження принципу «Чесне проведення виборів, представництво та участь» презентовано діагностичний інструмент РЄ щодо участі громадян у суспільно-політичному житті на місцевому рівні , який допомагає визначити проблеми залучення громадян до суспільно-політичного життя. Національні уряди мають забезпечити створення і підтримку інституційних передумов для розвитку місцевої демократії та вдосконалення системи місцевого самоврядування відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування та інших європейських правових інструментів у галузі місцевого та регіонального розвитку. Проєкт створення Платформи доброго врядування впроваджується ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру у партнерстві із Європейською асоціацією місцевої демократії за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

“Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство “Інтерфакс-Україна”, не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства “Інтерфакс-Україна”. Назва агентства “Інтерфакс-Україна” при цьому має бути оформлена як гіперпосилання. Наприклад, для презентації наборів діловій спільноті влаштуйте бізнес-сніданок з очільниками міста, а для залучення розробників та студентів — неформальний нетворкінг. Визначте, чого ви зможете досягти через місяць, три місяці, півроку та рік. Без швидких досягнень учасники процесу й зацікавлені сторони швидко втратять мотивацію і знизять темп роботи. Наприклад, для туристичних міст актуальними будуть дані про історичні пам’ятки і зони відпочинку, для промислових — про забруднення повітря і використання екологічного податку. Реалістичне розуміння можливостей відкритих даних повинне лягати в основу показників ефективності стратегій, дорожніх карт, планів дій.

Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької. Львівську облдержадміністрацію на заході представили профільний заступник голови ОДА Іван Собко та директор департаменту освіти і науки Олег Паска. «Система освіти в Україні змінюється – починаючи від будівництва нових середніх шкіл до реформування профтехосвіти. тут Проте ці зміни повинні стосуватися і щоденних умов перебування учнів/студентів у навчальних закладах. Завдяки запровадженню нових стандартів якості харчування у школах, діти зможуть виробити звичку правильного харчування, що позитивно вплине як на їхні розумові здібності, так і на загальний стан здоров’я. Тішить, що експерти з харчування діляться своїм досвідом та експертною думкою.

Оновлення порядку професійного розвитку службовців місцевого самоврядування та визначення особливостей проходження патронатної служби в ОМС. Прикладом того, як напрацювання учасників Програми “Добре врядування” успішно втілюються на практиці є створенняПроєктного офісу (координаційного центру управління проєктами) при Департаменті економічної політики Львівської обласної державної адміністрації. ГоловнаІнформація для ЗМІНовиниКомітет регіонів Європейського Союзу ухвалив рішення розширити програми КР «Молоді обрані політики» на країни-кандидати на вступ до ЄС. Принцип підзвітності забезпечується обов’язковою звітністю ОГС, які отримують бюджетну підтримку, та забезпеченням публічного доступу до такої звітності. Так, принцип чесного проведення виборів, представництва та участі забезпечується стратегічним напрямом участі громадськості у формуванні та реалізації публічної політики.

Comments are closed.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes