ТОП-21 душевних українських пісень на весілля

Продавали «коня»,всіх запрошували до столу. Місце молодого займав брат чи родич молодої, а тому й тут треба було дати викуп. Зрештою весь поїзд сідав за стіл, починалося частування, пісенна перекличка між хором дружок та світилок і свашок.. Потім заводили в хату молодих, садовили на вивернутий кожух під божницею. По праву руку від молодого – його рід, по ліву від молодої – її рід. Фонова музика для церемонії та виголошення обітниць, а також для привітань від усіх гостей. Ми пропонуємо кілька таких пісень на весілля, перероблених з відомих пісень.

всі пісні для весілля

Дружки вбирали молоду до вінця, ходили з нею запрошувати гостей на весілля, знімали з молодої вінок і стрічки під час обряду покриття. Усі учасники з боку молодого, які допомагали виряджати молоду в нову сім’ю, називалися приданками. Детальних описів весілля з піснями – небагато, а описів, де подані з мелодіями, то й зовсім мало, можна сказати, одиниці2. В серії “Українська народна творчість” тому “Весілля” 8, де вперше подано описи весілля з усієї території України за 300 років, починаючи від Боплана аж до кінця 60-х років нашого століття.

Підбірка пісень для весілля: танцювальна музика

Це позбавляло можливості поставити ту чи іншу пісню в якийсь розділ з твердою певністю, що саме тут вона повинна стояти. У суботу зранку гарно вбрана молода у супроводі найкращої подружки (весільйа старша дружка) обходила дівчат і запрошувала на дівич-вечір вити гільце. Про вибір дерева для гільця йдеться у багатьох весільних піснях (наприклад, пісня «До бору, дружечки, до бору»). Гільце приносив у хату нареченої https://sifetbabo.com/from-beginnings-to-success-the-history-of-sports-predictions-and-their-path-to-the-present/ молодий і дівчата прикрашали його різнокольоровими стрічками, квітами (барвінком, васильками), кетягами калини, колосками. Гільце залишалось стояти на столі впродовж всього весілля, пізніше його прибивали на воротах, щоб було видно, де відбуваються урочистості. Коли гості будуть приїжджати на місце проведення церемонії, важливо зберегти їхній святковий настрій. Запальна музика впорається з цим найкраще.

Воно досить докладно описане в повісті Г. Квітки-Основ’яненка «Маруся», тому в статті немає потреби спинятися на ньому. ✵ Коровай — випікання весільного короваю здійснювали від трьох до семи шанованих у селі молодих жінок, які жили в злагоді зі своїми чоловіками (елемент магічного дійства). Коровай символізував здоров’я, достаток, які зичилися майбутній сім’ї.

Весільні пісні

✵ Оглядини (є необов’язковим актом весілля) — знайомство з усіма членами родини зарученого, огляд їхнього господарства, призначення дня сватання. Весільний обряд в різних регіонах України має свої особливості. Він відбиває світогляд і мораль трудового народу, родинні та суспільні стосунки. Обряд супроводжується весільними піснями, діалогами, сценками. У дворі молодої стоїть стіл, на столі відро з водою. Мати і батько беруть чарки, в яких налита вода, а на дні — гроші.

Після запалювання свічки починалося частування. Співалися жартівливі пісні під кожну страву, відбувалися переспіви між хорами. До інших, менш поширених і популярних на сьогодні творів народної драматургії можна зарахувати обрядові ігри, театралізовані сценки, жартівливі діалоги — «Просо», «Явтух» та ін. Зародившись у прадавні часи як частина релігійного свята-дійства, обряд весілля у дещо зміненій формі відбувається і в наш час. Рушники подавала старостам, які перев’язували ними один одного через плече, хустку ж молода затикала молодому («князю») за пояс. Українські письменники у своїх творах використали елементи весільної народної обрядовості для того, щоб………………. Для випікання короваю запрошувалися шановані одружені молоді жінки, які жили зі своїми чоловіками у добрі та злагоді.

Найпопулярніша весільна пісня у світі, якщо вірити дослідженню The Knot 2020 Real Weddings Study. І нехай комусь вона здасться заїждженою, але ж не дарма треки Еда потрапляють в весільні топи. Неймовірно зворушлива, мелодійна, чуттєва мелодія підкорює буквально з перших акордів. Весільні пісні – це пісні, які супроводжують хід весільного обряду на усіх його етапах, пояснюючи зміст і значення кожного з них. Значна кількість весільно – обрядових пісень генетично являють собою своєрідні замовляння, якими учасники весільної драми висловлювали молодому подружжю різні доброзичливі побажання.

А на нашій вулиці

✵ Комора — приміщення, де заздалегідь приготовлена для молодих постіль. Цей звичай був важливим для виховання в молоді високої моральності. Якщо виявлялося, що молода «нечесна», вона мала терпіти глум і побої. ✵ Дівич-вечір — прощання нареченої з дівоцтвом. Усі подруги збиралися в хаті молодої у суботу ввечері, під троїсті музики співали пісні, у яких славили дівочу красу, молодість, привільне життя, висловлювали жаль з приводу розставання з батьками.

До речі, артист каже, що його наступний трек побачить світ вже геть скоро, а записаний він був у Латинській Америці. Усю дорогу весільна челядь співала різних пісень. На шляху та біля воріт молодого вже палали снопи, через які поїзжани мали швидко перескочити (відгомін язичницького обряду «очищення вогнем» ). У дворі батько й мати молодого зустрічали хлібом-сіллю, вели в хату. Проходячи повз піч, молода кидала туди курку, яку смажитимуть завтра.

Пояснюють зміст та їх значення, прославляють наречених і їх батьків. Народознавство, музичне мистецтво, історія, інформатика. Разом з гільцем виготовляли маленьку квітку, яку старша дружка пришивала молодому до шапки (старший дружка подає молодому шапку з квіткою). Молода пов’язує рушниками старостів, а молодого хусткою красивою, вони сідають за стіл. Використання матеріалів сайту дозволено тільки за наявності активного гіперпосилання на джерело. Весілля без пісень, як і без квітів – «пиятика, та й все». Великою популярністю користуються пісні групи «Океан Ельзи» – «Коли вокруг ні душі», «Обійми», Злати Огневич – «Пристрасть», групи «Друга ріка» – «Три хвилини», О.Пономарьова «Нiколи».

Comments are closed.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes